Det kan være fristende for mange gør-det-selv-entuitiaster at prøve med en ombygning af en normal cykel til en elcykel. Der bliver da også solgt forskellige elcykel kits rundt om på nettet. Der findes ovenikøbet også sæt, der kan bruges til at bygge en trehjulet ligge-elcykel.

Desværre er der også bare en del problemer og ting, som man skal være opmærksom på, når man begiver sig ud i projektet.

Lovgivningen

Når du skal ombygge din elcykel, skal du være opmærksom på de love der er på området. Det gælder (som vi da også har skrevet om her!) at motoren ikke må give hjælp ved hastigheder over 25 km/t, højst må bruge 250 W og at den kun må give hjælp, når pedalerne bliver trådt rundt.

Overholder du ikke lovgivningen risikerer du ikke bare bøder, hvis du skulle være så uheldig at blive stoppet af politiet. Der sker også det, at du ikke kan få en forsikring til at dække. Det vil sige at du skal dække alle udgifter i forbindelse med uheld i trafikken.

Overholder du ikke loven bliver din elcykel ikke registreret som en cykel, men i stedet som en knallert, og skal derfor have både nummerplade og ansvarsforsikring tilknyttet.

Pris: Hvor meget koster et elcykel kit?

Et elcykel kit koster som minimum 6.000 kr. Til det kit, skal du selvfølgelig også have en cykel, hvorpå du kan montere kittet. Et elcykel kit henvender sig altså til dig, som gerne vil ombygge en cykel som du allerede er tilfreds med og have en smule hjælp med på vejen.

Du kan altså spare penge ved selv at ombygge din  elcykel – men det er kun, hvis du i forvejen har en elcykel som du er glad for. Hvis du skal ud og købe cyklen og derefter sætte det hele sammen selv, giver det nok mere mening bare at købe en elcykel, som allerede er bygget helt færdig.

Med i prisen skal du selvfølgelig også regne med, at det tager ret lang tid at få din cykel installeret og helt optimeret. Derfor vil vi sige, at det kun giver mening for dig at bruge et elcykel-kit, hvis du nyder selve processen og sætter en stor ære i at have noget, der er unikt og passer lige præcis til dine behov.

NB: Du skal huske, at din cykel og dit kit skal være godkendt sammen. Eller dækker forsikringen ikke.

Ordentligt batteri!batteri til elcykel

Når du vælger dit elcykel kit, er det vigtigt at batteriet som følger med kittet er af en ordentlig kvalitet! Helst skal det også være fra et kendt mærke, så du har muligheden for at skifte det ud på et senere tidspunkt. Hvad der ellers er at vide om batterier til elcykler har vi også skrevet om her.

Konklusion – giver det mening at ombygge sin cykel?

Det giver mening for dig, hvis du allerede har en ordentlig cykel som du er glad for og gerne vil ombygge, hvis du har mod på en større opgave og nyder alt pillearbejdet, der også indgår i processen. Sidste men ikke mindst er det også vigtigt, at du holder dig mente, at du skal overholde lovgivningen for at være dækket af en forsikring. Så hvis du har intentioner om, at bygge noget der kan køre hurtigt og ikke ‘bare’ en elcykel, vil vi anbefale en 45 knallert.

Elcykel nyheder!

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
elcykel forsikring
Elcykel-forsikringer – hvordan er det?

Det er altid ærgerligt med et cykeltyveri. Det er dog endnu mere end almindeligt ærgeligt, hvis det er ens fine,...

Close