Raleigh Society – Min Oplevelse

Raleigh Society 7amp

Her på siden ved vi godt, at det vigtigste når man køber en større ny ting at man har personlige. Netop derfor er vi oprigtigt glade for at kunne præsentere Liva, som vil beskrive sin personlige oplevelse af det med at have elcykel. Læs godt efter!

Min oplevelse med Raleigh Society

Jeg har altid været glad for at cykle, men det bliver jo ikke lettere med alderen, og da jeg var nødsaget til at trække op ad bakker, som jeg for ti år siden cyklede raskt over, besluttede jeg mig for at købe en elcykel.
Det er ikke nogen let opgave, da der er et stort marked for elcykler, men jeg besluttede mig til sidst for at købe en Raleigh Society. Den har en praktisk kurv, påmonteret lys, og et aftageligt batteri.

Der er flere forskellige batterityper at vælge imellem, alt efter hvilken rækkevidde du har brug for. 7amp har en rækkevidde på 35 km, 9amp har en rækkevidde på 50 km og 12amp har en rækkevidde på 65 km.

For mit vedkommende skulle det ikke være 12amp, det var kun i mine unge dage, at jeg kørte 65 km på en hverdag. Så jeg mit valg stod mellem 9amp eller 7amp. Jeg synes umiddelbart også, at 50 km virkede lidt voldsomt, for jeg kører sjældent mere end 20-30 km, så jeg valgte en Raleigh Society 7 amp, hvilket jeg har været utrolig glad for.

Jeg står op om morgenen, og hvis vejret er godt, cykler jeg på arbejde. Når jeg så har fri, cykler jeg forbi købmanden og køber ind til aftensmaden, og dertil passer kurven perfekt ind. Når jeg så er hjemme, og aftensmaden er spist og opvasken klaret, cykler jeg nogle gange en tur i nærområdet. Når det så her på sensommeren begynder at blive mørkere om aftenen, er det med at glemme cykellygter, et problem der hører fortiden til, for det er svært at glemme lygterne, når de sidder fast på cyklen.

Når jeg så er hjemme, tager jeg batteriet ud og sætter det til at lade op. Lade tiden er cirka 6 timer, så den kan sagtens nå at lade op natten over.

Med hensyn til opbevaring om vinteren, skal batteriet opbevares varmt og tørt, og cirka oplades en gang om måneden. Ellers skal cyklen bare have almen vedligeholdelse, for når batteriet er taget ud, er det jo næsten en almindelig cykel.
Den har syv gear, hvilket er noget mere end min første cykel, der bare havde ‘rugbrøds gear’. Men de er meget praktiske, og selvom man har en motor til at hjælpe en op ad de stejle bakker, er gearet stadig nyttigt.

Apropo stejle bakker, her kan man virkelig mærke den ekstra motorkraft. Nu fravælger jeg ikke længere ruter, der har en del bakker, for bakkerne er ikke længere en stor udfordring. Selvfølgelig skal man også selv levere nogle kræfter, men ikke så mange at du bliver svedig af det.

 

Jeg har været utrolig glad for min Raleigh Society 7amp. Den passer godt ind i min daglige rytmer, og den er ikke sværere at vedligeholde end en almindelig cykel. Den er selvfølgelig noget dyrere end en traditionel cykel, men for mig, har den investering været det hele værd.

Så hvis du ligesom mig, kan mærke alderen sætte sig benene og overvejer at skifte til en elcykel, kan jeg varmt anbefale Raleigh Society 7amp.

Liva M. Berg

Har du spørgsmål eller kommentarer? Vi vil med glæde forsøge at besvare dem i kommentarfeltet herunder.