Et kig på elcyklens historie…

Om end vi her på siden går mest op i elcykel test af moderne, nutidige elcykler, mener vi også at det er spændende at vide noget om hvordan elcyklen har udviklet sig gennem tiden. Det giver os måske også en indikation om, hvordan fremtiden for elcykler ser ud.

Elcyklens langsomme opstart

Er elcyklen et nyt fænomen? Svaret er både ja og nej. Allerede tilbage i 1895 fik det amerikanske firma Bolton Jr.  patent på en cykel med elmotor i baghjulet. Allerede to år senere, i 1897, blev det næste patent taget: denne gang på en elcykel med en motor i begge hjul. Flere patenter fulgte – blandt andet en model med sikkerhedssele, men altså uden, at der for alvor kom gang i produktionen. Man havde ikke udviklet teknikken til at styre motorens energi og de første elcykler var slet ikke til at bruge.

Gammel elcykel

 

Herfra skulle der gå næsten 100 år før man for alvor fandt ud af, hvordan man løste de problemer. Grunden til at det ikke gik stærkere har nok været, at man har i industrien i højere grad har fokuseret mere på at udvikle bilen end elcykler.

Men omkring 1992 begyndte de første moderne elcykler at komme på markedet. De benyttede sig af nyere teknologi, men stadig ikke nær så udviklet som den vi ser i dag. Mens de fleste benyttede sig af en nikkel-

cadmium teknologi til batterierne, en teknologi som er forældet i dag, var der andre som brugte en endnu ældre teknologi med blybatterier. Nej elcyklen havde stadig et skridt at gå.

Moderne elcykler

I dag er næsten alle elcykler udstyret med et lithiumbatteri, der både er langt mere sikkert, langt mere effektivt og langt mere holdbart. Denne udvikling har altså været rigtig god for dig som elcyklist. Den er tilmed med til at priserne på elcykler også er svagt nedadgående. Det vil altså kun blive mere og mere hensigtsmæssigt at droppe bilen til fordel for en elcykel, som du kan køre langt på.

I morgen vil vi skrive et indlæg om et par af de ulemper, der er ved at have en elcykel. Der er ikke mange, men alligevel et par stykker som er er værd at nævne.

Elcykel nyheder!

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
Elcykel test – Giant Escape Hybrid 1

Hej læser - her den næste elcykel test! Vi forsøger at komme med testene så hurtigt vi nu engang kan...

Close