Kan det betale sig at købe en elcykel på tilbud?  Hvad skal man kigge efter når der er et elcykel tilbud? Vi har givet 4 bud på dette i  følgende.

Garanti

elcykel garantiUanset hvilket nyt produkt, du køber i Danmark vil det ifølge have to års garanti. Med alle slags cykler – elcykler inklusiv – kan man ofte opleve garanti på op til fem år. Når du køber din elcykel på tilbud, kan der indimellem være ‘sparet’ på garantien.  Dette behøver ikke nødvendigvis at være dårligt, men skal tages med i betragtning.

Det er eksempelvis ikke værd at spare nogle få hundrede kroner på en elcykel til flere tusind, hvis du på baggrund af det går glip af tre års garanti.

Mærke

Hvilket mærke elcyklen du køber er,  er også vigtigt. Helt generelt, kan man sige at du sjældent vil finde de absolut topmærker på vilde tilbud.Derfor vil det ofte være de mindre kendte mærker, hvor du pludselig kan spare 30, 40 eller 50%. Dette er ikke i sig selv noget problem.

Dog skal du være opmærksom på, at du næsten altid får hvad du betaler for. Hvorfor har butikken sat prisen på cyklen ned? Fordi der ikke var nogen, som gad købe den til fuld pris.

Outdatede modeller

Mange gange vil de modeller, der er på tilbud være ældre modeller. Dette behøver ikke i sig selv at være noget problem. Igen er det dog vigtigt, at du er meget fokuseret på at du kan blive taget ved næsen. Lige præcis inden for elcykel-branchen går udviklinge ret hurtigt. Du vil altså kunne køre ret meget længere på en elcykel, der er lavet i 2014 end en, der blev designet og produceret i 2004.

Yderligere kan der også være et problem i forhold til elcykel-batteriet. Du vil opleve, at nogle af de elcykler, der bliver solgt meget billigt på samme måde som brugte elcykler, kan være outdatet i den forstand at der ikke længere kan skaffes batterier til dem.

Reelle tilbud/”falske”

Bare fordi at en side opgiver en “førpris” eller en “markedspris” og du så kan spare 20%, er det ikke nødvendigvis en god handel. Tit of ofte vil webshops sætte en meget høj pris, som de aldrig har solgt en elcykel til (stik imod markedsføringsloven!) og så skære en 20-30% af og så bare satse på at kunden ikke opdager noget, men handler hurtigt.

For at forsvare dig mod disse “falske tilbud” er det en god idé at tjekke prisen på en elcykel mere end et enkelt sted, inden du køber. Kan du se, at der er en reel besparelse? Haps! Køb den dog.

Konklusion: Elcykel tilbud – en god idé?

Er det så en god idé at købe sin elcykel på tilbud? Det hurtige og lette svar ville være…måske.

Det kommer an på rigtig mange ting! Men så længe, du husker at tage højde for garantien, mærket, outdatede modeller og “falske tilbud”, så kan du i hvert fald ikke gå helt galt i byen. Har du fundet en elcykel på tilbud, som du overvejer?

Del endelig et link i kommentarfeltet 🙂

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
elcykel forsikring
Elcykel-forsikringer – hvordan er det?

Det er altid ærgerligt med et cykeltyveri. Det er dog endnu mere end almindeligt ærgeligt, hvis det er ens fine,...

Close