Date Published: 02/03/2014
Du har måske overvejet at købe en elcykel.  En elcykel kan gøre din hverdag lettere, lade dig komme ud og få frisk luft eller give dig mulighed for at spare penge. Vi håber, at vi med denne artikel kan hjælpe dig til at finde den rette. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at vælge en elcykel.

Valget om hvorvidt du skal købe en elcykel, og hvilken en du så skal købe, kommer helt an på den situation, du befinder dig i.

Vi har derfor forsøgt at inddele elcyklister i tre grupper, hvor du nok befinder dig i den ene af dem. Måske befinder du dig i flere af dem, eller måske i slet ingen, vi mener dog at du sagtens kan få noget ud af artiklen alligevel.

1. Husholdning med øget behov for transport:

Hvis din familie eller husholdning er blevet forøget og i nu har et større behov for transport, kan en elcykel være et rigtig godt alternativ til en bil eller offentlig transport. En elcykel er sviner ikke lige så meget som en bil, og modsat almindelige cykler, ankommer du ikke lige så svedig til din destination. En fordel hvis du skal bruge elcyklen til at komme på job/skole med, hvor det er upraktisk at gå rundt svedig resten af dagen. En elcykel er også billigere i drift end en bil og kan meget lettere opbevares i garagen.

2. Elcykler: Til ældre og handicappede

Hvis du elsker at cykle, men ikke har mulighed for at bruge en traditionel cykel på grund af nedsat fysisk funktion som kan komme fra alderdom eller et handicap, kan en elcykel være en klog investering. Cyklens indbyggede motor hjælper dig med at komme omkring og op ad lange bakker, så længe du husker at lade den op mellem dine ture. Elcykler giver dig altså en mulighed for at komme til at nyde naturen og få noget motion uden, at du behøver at lide overlast.

3. Entusiasten og fritidscyklisten

Hvis du er interesseret i teknologi og har fået et godt øje til elcykler eller nyder du landskabet hver gang du er ude at cykle, men føler at du ser det samme hver gang, kan en elcykel også anbefales. Der er mange forskellige elcykler, med forskelligt udstyr og batterier, så enhver teknologi interesseret ville have mulighed for at finde den helt rigtige cykel, som har det perfekte udstyr for hende/ham. Men hvis du bare er træt af at se det samme landskab igen og igen på din normale cykelrute, kan du jo enten cykle en ny rute, eller investere i en elcykel. En elcykel vil kunne bringe dig meget længere omkring, uden at du behøver at investere mere energi i det. Du får også stadig motion når du bruger en elcykel, du slår blot motoren til, når du har behov for det. Den vil også være mere behagelig at cykle på, når det danske vejr byder på blæst og modvind.

4. Ulemper ved elcykler

Der er naturligvis også ulemper ved elcykler. Du skal huske at lade dem op, men opladeren kan dog tages med. En elcykel er tungere end en almindelig cykel, hvilket gør at du skal træde hårdere når du kører uden motor. Bilister er ikke vant til at cykler kører så hurtigt, så vær ekstra opmærksom når du kører rundt. Ulemperne vil vi også behandle lidt mere grundigt i en af vores kommende indlæg – så læs endelig med.

Konklusion

Det kommer meget an på din situation. Som oftest vil vi – naturligvis (bloggen er om elcykler!) – anbefale dig at købe en elcykel. Vi håber du har fået svar på nogle af dine spørgsmål og er tættere på at tage beslutningen om valget af elcykel. Hvis du stadig er i tvivl om hvilken elcykel du bør vælge, så husk at vi har flere anmeldelser her på siden, som forhåbentlig kan give dig noget inspiration – du kan se vores elcykel tests her. Held og lykke med beslutningen – vi er klar til at svare på alle dine spørgsmål om elcykler!

Elcykel nyheder!

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
Elcykel test | Topbike dameelcykel

På Din Elcykel forsøger vi at finde en bred vifte af forskellige elcykler så vi kan lave forskellige elcykel tests,...

Close