ulemper ved elcykler

Ulemper ved elcykler

Hvad er de forskellige ulemper ved elcykler? Elcykler virker måske som det sidste nye, og der er næsten ikke grænser på, hvad der er af fordele ved dem. Men som ved alt andet, er der visse ulemper, som er vigtige at tage med i betragtning. Hvis du sidder som læser med ubesvarede spørgsmål omkring de ulemper, der kan være ved en elcykel, så læs med her, hvor vi vil  sætte fokus på 4 af dem.
Vi har valgt følgende ulemper ud:

  1. Højere vægt
  2. Behov for strøm
  3. Prisen – hvor meget koster en elcykel?
  4. Kort holdbarhed

Højere vægt

Du skal ikke regne med at få en elcykel, der er lettere end din nuværende, almindelige cykel. Dette gør naturligvis, at den er langt sværere at køre når motoren ikke er slået til. Dette er en af de mest afgørende punkter, når folk skal ud og investere i en elcykel.
Den højere vægt skyldes selvfølgelig, at du skal cykle rundt med en motor. Det må ikke glemmes, at når denne motor er slået til, kan du ikke mærke den ekstra vægt. Du vil derimod komme langt lettere op ad de store bakker.

Behov for strøm

Behovet for strøm er et andet vigtigt punkt for mange af jer læsere. Det kan være uoverskueligt, at skulle lade sin cykel op hver dag. Kan den overhovedet sættes i en almindelig stikkontakt? Kan jeg komme frem og tilbage fra arbejde?
Ja, en elcykel kan sagtens lades op i et normalt stik. Du kan også sagtens komme både til og hjem fra arbejde, hvis du bor under 30 km fra arbejde. Du skal naturligvis huske at tjekke om elcyklen overholder dine krav, når du køber den, men som udgangspunkt er det her altså ikke så vigtigt endda.

Prisen – hvor meget koster en elcykel?

En tredje ting der kan afskrække, når man begynder at kigge på elcykler er prisen. Elcykler er nemlig dyrere end almindelige cykler – og sådan vil det også forholde sig i fremtiden. Dette betyder dog ikke at du nødvendigvis skal betale 15-20.000 kr. Der findes nemlig mange gode elcykler til under 10.000 kr, og selv hvis det også virker som en meget stor udgift, kan du jo vælge at kigge på en brugt elcykel. Vi har lagt nogle de forskellige ting, som du skal tage forbehold op på denne side.
I øvrigt er det også helt forkert at lave en direkte sammenligning med en almindelig cykel og en el cykel. Mens den almindelige cykel er et udmærket alternativt transportmiddel, kan en elcykel helt reelt gå ind og erstatte bil nummer to. Det kan gøre den 10-15 km tur du måtte have på arbejde overkommelig og mulig uden et bad bagefter. På den måde kan man altså sige, at elcyklen er et billigt alternativ til bilen.

Holdbarhed

Den sidste af ulemperne ved elcykler er holdbarheden. Kan en elcykel holde i mere end nogle få år? Hvordan er det med batterierne? Skal de skiftes? Som med de andre ulemper, er det dog slet ikke så stort et problem. Mens du sandsynligvis ikke vil kunne finde en elcykel, du kan have hele livet, vil det stadig være muligt at finde en, der kan holde i flere år. Vær dog opmærksom på, at du skal have fat i en elcykel, hvor der er mulighed for at skifte batteriet, da det vil skulle skiftes i løbet af nogle år. Du kan læse mere om batterier til elcykler i denne guide.

Konklusion – er ulemperne ved elcykler for store?

Konklusionen på denne fremstilling af de forskellige ulemper, der er ved elcykler må altså være at man ikke umiddelbart skal lade sig skræmme af de ulemper, der umiddelbart viser sig ved elcykler. Du vil i næsten alle henseender finde ud af, at problemerne er overdrevne. Alligevel skal det gørs klart at elcykler selvfølgelig langt fra er for alle, men derimod til bestemte grupper. Det er grupper som du kan læse mere om, både her og her.
Der vil snartligt her på siden komme et indlæg, hvor vi vil gå lidt mere i dybden med priserne på elcykler. Hvad behøver det egentligt at koste? Indtil da har du mulighed for, at undersøge andre artikler her på siden.

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
elcykel forsikring
Elcykel-forsikringer – hvordan er det?

Det er altid ærgerligt med et cykeltyveri. Det er dog endnu mere end almindeligt ærgeligt, hvis det er ens fine,...

Close