Kort definition af en elcykel

Helt basalt er en elcykel en almindelig cykel, hvorpå der sidder en mindre motor som kan hjælpe dig til at komme frem uden at skulle gøre alt arbejdet selv. Imidlertid er det dog ikke helt så simpelt. Det kan derfor være en god idé med test af elcykel. Herunder vil du kunne finde nogle af de vigtigste ting omkring de lovmæssige krav til elcykler. Bare rolig – det er holdt så kort og simpelt som det er muligt.

 • Motorens effekt: Motoren på en elcykel må maks have en effekt på 250W. Dette sætter naturligvis begrænsninger i forhold til hastighed og meget stejle bakker, men vil i de fleste tilfælde være rigeligt.
 • Kun ved pedalomdrejning: Motoren på cyklen, må kun være aktiv så længe du træder i pedalerne. Dette gør altså, at du ikke kan bruge den som en el-knallert.
 • Ingen hjælp over 25 km/t: Denne hastighedsbegrænsning siger lidt sig selv. Motoren på din elcykel må ikke være aktiv, når hastigheden er over 25 km/t.

Overholdes disse få regler vil din elcykel være lovlig. I Danmark vil den altså således både i juridisk, såvel som i forsikringsmæssig forstand regnes for at være en almindelig cykel.

Elcykel Test | A2B Metro

Dette er et billede af a2b metro.

Her ser du A2B Metro.

Her på siden gør vi meget ud af, at du kender lidt til baggrunden for at købe en elcykel. I videoen herunder kan du se en anmeldelse af den populære model A2B Metro:

I videoen snakker de om et hav af forskellige ting. Vi har derfor her valgt at lave en kort liste med fordele og ulemper:

Fordele

 • Indbyggede lygter – både foran og bagpå. Dette er en kæmpe fordel – en ting mindre at tænke på når man skal ud af døren.
 • Indbygget både for- og bagskærm. Dette er helt klart også noget, som vil være vigtigt at tænke på, når du køber en elcykel.
 • Nøglestart. Dette er super praktisk til at undgå hærværk og anden uautoriseret brug af cyklen, når den står parkeret ved cykelskuret.
 • Indbyggede kabler. Cyklens lækre udseende er i høj grad afhængigt af dette. Det bidrager til en meget “smooth oplevelse” når man bruger cyklen.
 • Gode støddæmpere. I forlængelse af det ovenstående handler dette også om komfort og “smoothness”.
 • Generel høj komfort. Køreglæden ved denne cykel er meget stor. Det gælder især også sadlen som i sig selv er en oplevelse.

Ulemper

 • Brede hjul. De brede hjul gør det sværere at sætte cyklen i cykelstativer -yderligere gør det også en punktering mere sandsynlig. Dette er en ret stor ulempe.
 • Glatte pedaler: Det kan være svært at holde fødderne ordentligt fast på plastikpedalerne. Pedaler med pigge havde været at foretrække. Dette er dog en mindre ting, da pedalerne relativt vil kunne skiftes.
 • Lavthængende støtteben. Støttebenet i sig selv er ret effektivt, men dets lave position får det til at støde på jorden, når man køre over bump.
 • Ret høj pris. Med en pris på langt over 10.000 kr. kunne man godt forvente sig lidt mere af denne cykel.

Samlet konklusion

Om end A2B metro gør sig bemærket med sit ikoniske udseende, ændrer det ikke på følgende: Cyklen er dyr og hjulene er irriterende brede. Dette får os til ikke umiddelbart at anbefale cyklen.

Skulle du dog være blevet forelsket i A2B’erens lækre udseende er der dog heller ikke tvivl om, at du vil få en cykel som i designet er meget lækker. Til prisen vil der dog umiddelbart være alternativer i forhold til ydeevnen.

Elcykel nyheder!

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
Kildemoes Classic El – høj kvalitet og gennemført design (Vind den her!)

Kildemoes er lig med høj kvalitet, når det kommer til cykler. Også indenfor elcykler har deres 2014-modeller for alvor sat...

Close