brugt elcykel

Kilde: http://www.goelectric.ie/userfiles/2013-05-26%2012_53_24.jpg

Er du i stadig i tvivl om, hvilken elcykel du skal vælge, efter at have læst vores elcykel test her? Så er denne artikel til dig! Det kan være, at du på et tidspunkt har overvejet: Kan det betale sig at købe en brugt elcykel? Det kan det jo ofte, når man køber en almindelig cykel.

Men, men, men… Når man køber en elcykel, er der dog flere ting, som man skal tage højde for end normalt.

Batteriets holdbarhed

elcykel batteri

Nye elcykel-batterier kan være svære at skaffe.

Modsat almindelige cykler er elcykler jo udstyrede med et batteri. Dette er naturligvis en fordel – den ville ikke kunne køre uden. Men når du skal købe den brugt, bør du sikre dig, at en af følgende er en mulighed:

  1. Batteriet på elcyklen er næsten nyt.
  2. Du kan på en billig måde anskaffe dig et nyt batteri.

Årsagen til at du skal være ekstra forsigtig med batterierne er, at disse har en levetid på et par år. Det vil sige, at de relativt hurtig går hen og bliver dårligere. Du kender allerede princippet, hvis du tænker på din mobiltelefon eller din bærbare computer.

Er elcyklen derfor blevet behandlet dårligt af den tidligere ejer (stået udendørs i frost eller lignende) så kan det få store konsekvenser for dig, når du køber den. Selvom batterier ikke altid behøver at være voldsomt dyre eller meget svære at skaffe, så er det en rigtig god idé at tjekke. Der findes nemlig mange modeller, som ikke i Danmark er helt nemme at skaffe reservedele til.

Sørg for at elcyklen opfylder dine behov

Det nytter ikke noget at spare nogle tusinde kroner, hvis ikke dit køb kommer til at leve op til dit behov. Selvom dette virker som en meget åbenlys ting at sige, kan det være svært at overskue når man står i situationen. Vi vil derfor anbefale, at du tager dig et par dage til at overveje følgende ting, når du har fundet en elcykel, som du synes lever op til dine behov:

  1. Kan denne elcykel opfylde mine behov i dagligdagen?
  2. Hvad koster denne model fra ny?
  3. Hvad vil det koste at få den brugte elcykel sat helt og aldeles i stand?

At elcyklen opfylder dine behov i dagligdagen er noget som du ikke bør gå på kompromis med. Selvom prisen virker lokkende, er det ikke til at bruge en elcykel regelmæssigt, hvis du i løbet af din tur på arbejde skal skifte batteriet to gange eller må køre et godt stykke uden hjælp fra motoren.

Da det også er vigtigt at have fokus på elcyklens originale pris, er det fordi, at ny-prisen giver en god indikation for, hvor meget du i virkeligheden sparer. Er den købt for to år siden til 10.000.- skal du jo ikke give 9.000,- for den i dag.

Udover at nyprisen skal være rimelig i forhold til pris du skal betale nu, er det også vigtigt at holde sig orienteret om de lidt mere ”skjulte” udgifter. Ovenover er batteriet nævnt, som den vigtigste faktor. Men også andre ting som bremser, motor, dæk og så videre kan have en indvirkning på, hvor meget du kommer til at betale for din elcykel i længeden

Overholder den brugte elcykel loven?

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvorvidt elcyklen overholder lovkravene. Vi har planlagt på et lidt senere tidpunkt at udgive et indlæg om lige netop lovkravene. For nu kan du dog holde dig til følgende, når du kigger efter en brugt elcykel:

  1. Cyklen må ikke kunne give hjælp ved hastigheder over 30 km/t
  2. Motoren må ikke kunne køre uden, at du drejer rundt på pedalerne.
  3. Motorens maksimale effekt er 250 W

Følger du disse regler, kan du i hvert fald vide dig relativt sikker på, at den ikke er helt gal. Vær opmærksom på, at du står med det fulde ansvar, hvis du skulle blive stoppet. Det kan ofte resultere i en bøde.

Køb en brugt elcykel…men pas på

Du kan altså sagtens købe dig en brugt elcykel, men du skal huske at tænke dig godt om og se godt efter. Der kan nemlig gemme sig flere ”skjulte” udgifter på en brugt elcykel, end der kan på en almindelig cykel uden motor.

Når du så skal til at kigge efter en brugt elcykel, er det en god idé at kigge på DBA, hvor der næsten altid er et bredt udvalg af forskellige brugte elcykler. Vi vil ønske dig alt mulig held og lykke med at gøre dit indkøb – uanset om det skal være en brugt elcykel eller en helt ny en!

Det nyeste om elcykler!

Få vores nyhedsbrev og vær opdateret på alt det nyeste om elcykler.

Du er med på listen!

Read more:
elcykel tilbud
Elcykel tilbud – hvad skal man kigge efter?

Kan det betale sig at købe en elcykel på tilbud?  Hvad skal man kigge efter når der er et elcykel...

Close